Donsjassen & -jacks stomen: veelgestelde vragen

U vindt op deze pagina antwoorden op vragen met betrekking tot het stomen van uw donsjas & -jack. De vragen zijn onderverdeeld in onderstaande categorieën.
Reinigen / stomen
Garantie


Reinigen / stomen

 • Hoe worden de dons jassen gereinigd?
  Donsjassen kunnen op twee manieren worden gereinigd. Met de lanadol was-methode blijft het dons mooi en de natuurlijke isolatie in stand waardoor de warmte blijft behouden. De andere methode is chemisch reinigen (ook wel “stomen” genoemd). Deze methode wordt toegepast wanneer de jas een vaste bontrand heeft.

 • Hoe wordt het bont gereinigd?
  Bont kan alleen gereinigd worden in een daarvoor geschikt oplosmiddel. Bont kan absoluut niet in water gewassen.

 • Kan de jas krimpen?
  Tijdens de reiniging kan de jas niet krimpen. Het model blijft geheel behouden.

 • Kan de jas verkleuren?
  Door de reiniging kan de jas niet verkleuren. Wel is het zo dat jassen met katoenen buitenstoffen erg gevoelig zijn voor lichtinvloeden (bijv. zonlicht). Soms worden de reeds aanwezige verkleuring beter zichtbaar na de reiniging als de jas weer schoon is. Het is dan ook raadzaam wanneer de jas een tijdje niet gedragen wordt deze (na de reiniging!) op te bergen op een donkere plaats.

 • Blijft de jas net zo warm?
  Dons heeft een geweldige warmte isolatie. De lucht die zich tussen de donsveertjes bevindt houdt de warmte heel goed vast. Na de reiniging is de structuur van het dons in stand gebleven en is ook de warmte nog optimaal.

 • Wordt de jas helemaal schoon?
  Gewoon vuil van het dragen zal geen probleem zijn om op te lossen. Zijn er speciale vlekken aanwezig, dan hangt het van de vlek af of deze zal oplossen. Wij raden het af om zelf eerst aan de vlekken te gaan werken. Vaak geeft dit beschadigingen of gemene kringen.

 • Wordt de jas na het reinigen sneller vuil?
  Na de reiniging krijgt de jas nog een extra vuil- en waterafstotend behandeling. Deze extra laag is niet zichtbaar maar biedt wel een afstotende werking tegen vuil en regen.

 • Slijt de jas van de reiniging?
  Integendeel: regelmatig laten reinigen verlengt de levensduur van uw jas! Juist een jas die vuil is slijt sneller.

 • Kan ik ook zelf mijn dons jas reinigen?
  Over het algemeen is het voor de buitenstof én voor het dons niet mooi om de jas in de wasmachine te wassen. De buitenstof zal snel vaal worden en het dons zal lang nat blijven en gaan klitten. In het ergste geval zal het dons gaan ruiken. Bont kan sowieso niet in de wasmachine i.v.m. krimp en hard worden van de huid.

Online Donsjassen stomen Dank voor het reinigen van mijn donsjack. Snelle service, uitstekend verpakt, duidelijke beschrijving van de behandeling en ik ben er weer gewoon helemaal blij mee. Dit moet je gewoon niet zelf doen. Ziet eruit als nieuw en zal zeker nog even warm zijn. Nogmaals dank!

Dhr. Snijders

Garantie

 • Geven jullie garantie op de reiniging?
  Natuurlijk staan wij in voor ons vakmanschap. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Textielreinigers (Netex) , de branchevereniging voor textielreinigers. Tevens beschikken wij over het Netex Milieucertificaat en het Totaal Kwaliteitscertificaat.
  Indien u een klacht heeft zijn de voorwaarden van de Netex een leidraad voor ons. Wij zullen er alles aan doen om het niet zover te laten komen, maar voor klachtenbehandeling zijn wij aangesloten bij OKB (technische beoordeling door Onafhankelijke Klachten Beoordeling) en bij de Geschillencommissie Textielreiniging (onafhankelijke geschillencommissie).


Algemene vragen?
Bekijk onze pagina met algemene vragen voor meer informatie over het bestelproces
en de verzending van uw stoomgoed.

Bereken online de prijs

Bereken de prijs voor het stomen van uw donsjas. Direct inzicht in de kosten en dus gen verrassingen.
U kunt betalen per overschrijving of iDEAL.

Bereken & bestel

Kwaliteit verzekerd

Bij de online stomerij bent u altijd verzekerd van:

 • Professioneel stomen * van uw stoomgoed
  * Lid van brancheorganisatie NETEX
 • Het thuis ophalen & thuisbezorgen van uw stoomgoed binnen 4 werkdagen
 • Mogelijkheid om uw stoomgoed water- en vuilafstotend te maken

Direct advies

Bel voor een persoonlijk advies of stuur een naar onze klantenservice. 023 - 531 45 02

Onze winkel

Onze medewerkers staan tijdens de openingstijden (ma/vr 08.00 - 18.00 uur, zat. 09.00 - 14.00 uur) voor je klaar in Haarlem.